23. kolo nadstavbovej časti hádzanárskej extraligy mužov

30.03.2006 Celý región

ŠKP Bratislava - Tatran Prešov 28:31 (16:14)\r\nNajviac gólov: Tarhaj 10/2, Volentics 6, Dudáš 6 - Marušiak 8, Kozlov 8, Fuňák 5
Rozhodovali: Haščík, Oťapka
vylúčení: 1:2
ČK: Pekár (Prešov) za faul
pok. hody: 2/2 - 2/2
500 divákov

V predposlednom 23. kole hádzanárskej extraligy mužov sa v utorok v bratislavskej hale na Jégého takmer zrodilo najväčšie prekvapenie sezóny. Mladý domáci tím ŠKP Bratislava ešte tesne pred záverom prvého dejstva vyhrával o 5 gólov (15:10) a úradujúci majster Tatran Prešov navyše prišiel po červenej karte o jednu zo svojich opôr Radovana Pekára.
Hneď po obrátke však nastala zmena aj v pomere síl na palubovke a skúsenosti ligového suveréna, ktorý doteraz v súťaži utrpel iba dve prehry, sa postarali o vymazanie manka a do vedenia išli dokonca hostia. Tri minúty pred koncom ešte 20-ročný kanonier policajtov Ladislav Tarhai vyrovnal, no nakoniec bral oba body na východ majster.
Tréner domácich Ján Hianik však nebol vôbec sklamaný: \"Napriek prehre som veľmi spokojný. Chalani odohrali skutočne veľmi dobrý zápas a hlavne prvý polčas bol z našej strany excelentný. Navyše sme hrali proti profesionálom, zatiaľ čo my sme prišli z roboty a zo školy, takže náš výkon bol aj týmto poznačený. Nehanbíme sa však za to. V druhom polčase sme zahodili viacero príležitostí a súper to využil, lebo je veľmi skúsený. Z protiútokov prakticky rozhodol o zápase. \"
Poklonu mladučkému bratislavskému kolektívu zložil aj kouč hostí František Šulc: \"S ŠKP hráme v tejto sezóne naozaj kvalitné zápasy a chvála Pánu Bohu, že je to v náš prospech, pretože výkonnostný rast družstva z Bratislavy považujem za najvýraznejší a ich herný prejav je mi príjemný a sympatický, aj keď sa nám hrá proti nim veľmi ťažko. Dnes to bolo kto z koho. V prvom polčase sme spravili predovšetkým v útočnej fáze strašne veľa chýb – ako technických, tak aj nepresnou streľbou. V druhom dejstve to bol úplný opak a to nám zabezpečilo dva body. \"
Zloženie štvrťfinálových dvojíc bude jasné až po poslednom nadstavbovom kole v sobotu. Predbežne sa to však vyvíja na série medzi Košicami a Topoľčanmi a derby medzi ŠKP a Novými Zámkami. Hrať bude na dve víťazné stretnutia, pričom sa začne na palubovke tabuľkovo slabšieho tímu. Rozhodnuté ešte nie je ani o víťazovi nadstavby, obaja kandidáti - vedúci Prešov i druhá Považská Bystrica však majú už dávnejšie istý priamy postup do semifinále.
(TASR)

1. MHK Košice - MŠK SIRS Pov. Bystrica 27:37 (13:17)
MŠK SIRS: Baďura, Drápal - Trabelssie, Krahulík 9, Ďuriš, Zaťko 2, Toms 6, Maťaš 4,
Straka 6, Konušík, Kasagranda, Mažár 7/1, Kozák J. 2, Tůma 1
1. MHK: Olejár, Paul - Mazák 1, Faith 5/3, Nuber 4, Farkašovský 10/2, Kolesár J. 2,
Pecha 3/2, Strapko 1, Cibere, Urban, Krajňák, Kolesár M. , Petraško 1
Rozhodovali: Kavulič - Sivák
Pokutové hody: 9/7 - 2/1
Vylúčení: 4 - 5
Červená karta: Mažár /MŠK SIRS/

Nové Zámky - HC THP Topoľčany 27:26 (16:13)
Najviac gólov: Mojzes 6/4, Galla 4, Vadkerti 4 - Masaryk 8, Kľačanský 8, Ševčík 4
pok. hody: 4/4 - 2/0
vylúčení: 11 - 7
rozhodovali: Podlucký a Rudinský
600 divákov
 

Vyberte región